Wiceprezes ZUS odchodzi ze stanowiska

FINANSE

Autor: ZUS, MK/Rynek Seniora   10 listopada 2015 12:10

Wiceprezes ZUS odchodzi ze stanowiska Michał Jonczynski przepracował 4 lata w ZUS. Fot. archiwum

Zakład Ubezpieczeń Społecznych informuje, że Michał Jonczynski, członek zarządu ZUS nadzorujący obszar administracji, nieruchomości i zamówień publicznych złożył rezygnację z pełnionej funkcji. Jak wyjaśnia ZUS, powodem złożenia rezygnacji było „podjęcie nowych wyzwań zawodowych poza sferą publiczną”.

Rezygnacja Jonczynskiego ze stanowiska została przyjęta przez Radę Nadzorczą ZUS w poniedziałek, 9 listopada br.

Michał Jonczynski jest doktorem ekonomii. Karierę zawodową rozpoczynał w Berliner Banku, następnie w Bankgesellschaft Berlin, gdzie współtworzył jeden z pierwszych w Polsce banków internetowych - Inteligo. W kolejnych latach zatrudniony był w PKN Orlen i Orlen Deutschland, w którym pełnił funkcję wiceprezesa. Kolejnym etapem była praca w centrali Deutsche Bank we Frankfurcie nad Menem.

Przed objęciem w kwietniu 2011 r. stanowiska członka zarządu ZUS pełnił funkcję szefa personalnego Grupy PZU.

Podobał się artykuł? Podziel się!

BĄDŹ NA BIEŻĄCO!

Najważniejsze informacje portalu rynekseniora.pl prosto na Twój e-mail

Rynek Seniora: polub nas na Facebooku

Rynek Seniora: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Seniora na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

Dyskusje

POLECAMY W PORTALACH

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

• Specjalizujemy się w tworzeniu zintegrowanych rozwiązań w obszarze komunikacji biznesowej.
  • Wirtualny Nowy Przemysł Rynek Zdrowia Farmer Nowy Przemysł Dla handlu Promocjada
    Property News Portal Samorządowy Giełda rolna Infodent24 Rynek aptek House Market
    Portal Spożywczy Puls HR Koszyk cenowy Property Design Sady Ogrody Centrum Kreowania Liderów
  • Serwisy i wydawnictwa o budowie i urządzaniu domu.